Obložení schodiště

Co dělají podlaháři: Obložení schodů a schodiště

Obložení schodů schodiště zútulní. Schody jsou pak příjemnější na chůzi, tepelně izolační i akustické vlastnosti lepší. Podívejte se, jak a čím podlaháři schody obkládají.

Osobní návštěva u vás

Aby mohli podlaháři schody obložit správně, musí se u vás na ně nejprve podívat. Osobně vám rovnou na místě poradí s výběrem vhodného podlahového materiálu na obložení schodů. Po dohodě s sebou přivezou i vzorníky podlahové krytiny. Můžete si vybrat vhodný dekor, který bude co nejlépe ladit s podlahou. Vše tedy začíná domluvou termínu osobní schůzky u vás.

Kromě představení materiálů si podlaháři u vás celé schodiště správně zaměří. Budou tak vědět, kolik materiálu na obložení, případně okrajových lišt, bude potřeba. Jak postupují naši odborníci na podlahy?

První schůzka je zdarma a bez závazku. Kontaktujte nás.

Které podlahové krytiny pro obložení schodů používáme?

Schodiště se dá obložit takřka čímkoliv. Ale ne všechny podlahové krytiny jsou pro obkládání vhodné a ani poptávané. Mezi nejoblíbenější obklady schodů patří:


1) Obložení schodů vinylem

Schody obložené vinylem
Schody obložené vinylem.

Vinylové obložení schodů se dá dobře sladit s vinylovou podlahou, a to i bez přechodových lišt. Interiér bude díky tomu působit hezky sladěně.

Schody můžeme obložit zámkovým (plovoucím) i lepeným vinylem, doplňujeme jej obvodovými lištami. Vinylovou podlahu při obkládání schodiště patentovým systémem na schodišťových stupních ohýbáme, poslední či první schod tak plynule navazuje na patro. Dokonce můžeme kombinovat i různé dekory podlahové krytiny.

Vinylové hrany pro obložení schodů
Vinylové hrany pro obložení schodů.

Vinylové schody jsou příjemné na chůzi naboso, protiskluzové, velice dobře tlumí hluk, jsou odolné. Jejich údržba je snadná a rychlá, podobně jako u vinylové podlahy.

2) Obložení schodů dřevem

Dřevěný obklad schodů se strukturou dřeva
Dřevěný obklad schodů se strukturou dřeva.

Ne každý chce mít doma sice hezké, odolné a vlastnostmi vynikající, avšak umělé materiály, jako je například vinylová podlaha. Dřevo je prostě dřevo. Pokud máte dřevěnou podlahu, pak je rozumné nechat dřevem obložit i schodiště.

Pro obložení schodů dřevem se hodí masivní dřevěná podlaha, ale i dvouvrstvá nebo třívrstvá dřevěná podlaha. Dřevěné schody dokážeme sladit s dřevěnou podlahou v patře, aby byl výsledný dojem co nejlepší.

Schody musí být pěkné, ale zároveň bezpečné. Obložíme je tak, aby měly neklouzavý povrch a dobře se vám po nich chodilo. 

Realizace obložení schodiště trvá zhruba 3 týdny od jejich zaměření u vás, po odsouhlasení cenové nabídky, kterou vám vypracujeme samozřejmě zdarma. 

Finální montáž obložení schodů je rychlá, pracujeme čistě. Po dokončení prací je můžete hned používat. Žádné doplňkové práce, jako je například nová výmalba stěn okolo schodiště, nejsou potřeba.

Podívejte se na 9 výhod obložení schodů dřevem. Jaké vybrat?

3) Obložení schodů PVC podlahou, laminátem

Pro obklad schodů se dá použít i laminátová podlaha, PVC (laicky také známé jako „lino“) nebo jiný typ podlahové krytiny. Nemusí být však na schodiště moc vhodné. Například laminátová podlaha bývá poměrně tvrdá, pocitově chladnější a hlučnější než výše zmiňovaný vinyl na schody.

Jaký dekor a krytinu na schody vybrat? Navštivte vzorkovnu

Hezky vypadá, když podlaha navazuje na schody
Hezky vypadá, když plovoucí podlaha navazuje na schody.

Pokud se chcete podívat na více typů vhodných materiálů pro obložení schodiště plovoucí podlahou i jinou podlahovou krytinu, navštivte naši vzorkovnu podlah v Praze. Ukážeme vám vzorky podlah a probereme vše potřebné.

Čtěte také:

Objevte další zajímavosti na podlahovém blogu.