Jak pečovat o linoleum

Pečujete o linoleum, Marmoleum správně? Nejlepší praktiky

Zvažujete linoleum, Marmoleum pro vaši novou podlahu nebo takovou podlahovou krytinu už máte a zajímá vás, jak se o ni pak starat? Linoleum je oblíbené pro své příznivé ekologické vlastnosti, širokou nabídku barev a designů. Ať už vybíráte podlahovou krytinu domů nebo pro obchodní prostory, je důležité vědět, jak o ni správně pečovat, aby si zachovala svůj vzhled a kvalitu po dlouhou dobu. Jak udržovat linoleum, Marmoleum?

Aklimatizace podlahy

Podlahový slovníček 6: Co je aklimatizace podlahy, katrování a mikrofáze

Při výběru a instalaci nové podlahy se můžete setkat s řadou odborných termínů, které mohou být matoucí. Abychom vám pomohli lépe porozumět procesu přípravy a instalace podlahy, představujeme další podlahářské termíny z rubriky Podlahový slovníček. Zaměříme se na aklimatizaci podlahy, proces katrování a mikrofázi neboli zkosení hran podlahových dílců. Čtěte dál.

Způsoby pokládky podlahy

Jak skládat dřevo i vinyl na podlaze: Podlahová mozaika, tabulový vzor či žebřík

Výběr podlahy patří mezi důležitá rozhodnutí, která ovlivňují budoucí podobu interiéru. Nejde jen o výběr materiálu nebo barvy. Ale i způsob, jakým podlahovou krytinu položíte nebo si necháte podlahu položit, má na výsledný dojem z podlahy vliv. Vzory podlah, od tradičních mozaik, přes pravidelné tabulové uspořádání, až po dynamické žebříkové motivy, mohou prostor transformovat, dodat mu charakter a ovlivnit, jak jej lidé vnímají. Dnes se podíváme se na vzory pokládky podlahových materiálů zvané mozaika, tabulový vzor či žebřík.

Podlaha do vlhkých prostor

Jak vybrat podlahu do koupelny a vlhkých prostor

Ve vlhkých prostorách, jako jsou koupelny, prádelny, kuchyně gastro provozů, wellness, jsou na podlahy zvláštní požadavky. Musí být odolné vůči vlhkosti a častému kontaktu s vodou, zpravidla i protiskluzové. Měly by také splňovat estetické a funkční požadavky prostoru. Výběr správného typu podlahy do vlhka je zásadní pro zajištění bezpečnosti a dlouhodobé udržitelnosti.

Dýhované dřevěné podlahy Tarkett

Dýhované podlahy Tarkett: Užijte si spojení přírodní krásy a odolnosti

Dřevěné dýhované podlahy Tarkett jsou moderním řešením, když hledáte kombinaci přírodní krásy a funkční odolnosti. Vrchní vrstva podlah je vyrobená z kvalitního dřeva, dýhy, spodní vrstvy z jiných dřev či materiálů pro zvýšení stability. Unikátní design zvyšuje odolnost podlahy a vylepšuje její vizuální vzhled. Hodí se pro různé interiérové styly. Podívejte se na vlastnosti a výhody kolekce Viva od Tarkett.

Tiché podlahy, které tlumí hluk

Tichá podlaha pro větší klid: Jaké podlahy tlumí hluk?

Při výběru nové podlahy je jedním z parametrů, které je dobré zvážit, hlučnost podlahy a její akustické vlastnosti. Tiché podlahy zlepšují pohodu v domácím i podnikatelském prostředí či v místech pro veřejnost, jako jsou například knihovny, kulturní domy, objekty zdravotnické péče. Tlumicí materiály přispívají k lepší akustice. Podívejte se na nejtišší typy podlahových krytin.

Maximalistický styl bydlení

Více je více: objevte krásu maximalistického stylu bydlení

Maximalistický styl bydlení je designový přístup, který odmítá minimalismus a zastává heslo „více je více“. Tento styl se vyznačuje hojným použitím barev, vzorů a dekorativních prvků, vytvářejících bohatou a „živou“ estetiku. Na rozdíl od minimalismu, v němž lidé preferují jednoduchost a zdrženlivost, v maximalismu se zaměřují na bohatost, extravaganci a osobitost. Zjistěte o tomto stylu bydlení více a vybavte si byt maximalisticky.

Vinylová a laminátová podlaha

Srovnání: Vinylová vs. laminátová podlaha. Která je lepší?

Když se rozhodujete pro novou podlahu, je dobré porovnat dostupné možnosti. Mezi nejoblíbenější typy patří vinylová (LVT – Luxury Vinyl Tiles) a laminátová podlaha. Obě mají své jedinečné vlastnosti, výhody i nevýhody, které mohou ovlivnit vaše rozhodnutí. Prozkoumáme rozdíly mezi těmito dvěma typy podlah a představíme jejich materiály, konstrukci, vlastnosti. Poskytneme vám ucelený přehled, aby vaše volba byla co nejinformovanější.

Podlahový slovníček

Podlahový slovníček 5: Co je dilatační spára, tepelný odpor, podlahový zámek?

Dilatační spára je mezera mezi částmi podlahy, která umožňuje jejich pohyb při tepelných změnách. Tepelný odpor podlahy znamená schopnost bránit průchodu tepla. Podlahový zámek u plovoucí podlahy je mechanismus pro spojení dílců, jenž zajišťuje pevné a bezproblémové spojení. Zjistěte o těchto termínech více v podlahovém slovníčku.

Řemenové vzory na podlaze

Od historie k moderně: Objevte řemenové vzory na podlaze

Řemenové vzory v podlahovém designu představují pruhy nebo pásy materiálů pokládaných v různých směrech. Vytvářejí tak vizuálně poutavý efekt. Jedinečný styl instalace podlahy připomíná vzhled řemene nebo pásu, odtud jeho název. Ať už je použité na podlaze masivní dřevo, laminát nebo jiný materiál, řemenové vzory interiér obohacují dynamikou a jedinečnou podobou, která zpestří každý prostor.

4 druhy dřevěné podlahy

Dřevo pod nohama: 4 druhy dřevěné podlahy. Jakou vybrat?

Dřevěné podlahy doplňují interiér pocitově teplým a přírodní vzhledem. Víte ale, že existuje několik typů dřevěných podlah? Každý má své specifické vlastnosti a výhody. Představíme čtyři hlavní typy dřevěných podlah a vysvětlíme, jak se liší. Ať už renovujete svůj domov nebo jen hledáte inspiraci, tento malý průvodce vám pomůže lépe porozumět podlahovému světu.

Vinylové podlahy Therdex

Vinylové podlahy Therdex nové generace: Objevte spojení tradice a moderního designu

Pokud uvažujete o nové podlaze, zřejmě víte, že existují vinylové podlahy. Jsou oblíbené pro svou odolnost a moderní vzhled. Jedním z výrobců, který vyrábí kvalitní vinyl na podlahu, je značka Therdex. Nabízí širokou škálu designů, které zpestří a zútulní váš domov i kancelář. Podívejte se s námi, které podlahy si můžete od Therdex pořídit a proč by mohly být pro vás vhodnou volbou.

Šedá podlaha pro moderní interiér

Šedá podlaha: Moderní volba pro každý interiér. Jakou vybrat a jak ji kombinovat?

V posledních letech získala šedá podlaha v oblasti moderního bydlení na popularitě. Neutrální odstín přináší do interiérů jemnou eleganci, která dokáže proměnit každý prostor v oázu klidu a pohody. Ačkoli můžete šedou považovat za konzervativní barvu, v oblasti podlahových krytin se ukazuje jako pravý opak. Je to barva, která nabízí nekonečné možnosti kombinací, ať už hledáte harmonii s jinými neutrálními tóny nebo naopak chcete vytvořit kontrast s výraznými barvami. Podívejte se s námi do světa šedých podlah a prozkoumejte, proč se staly oblíbenými v mnoha domácnostech.

Memphiský styl bydlení

Memphiský styl bydlení: Když se retro setká s modernou

Memphiský styl bydlení je designový směr z 80. let 20. století, charakterizovaný odvážnými barvami, geometrickými tvary a postmodernistickým přístupem. Chcete mít jedinečný a odvážný interiér, který kombinuje retro estetiku s postmodernistickým nádechem a nabízí svěží a hravý vzhled, odlišný od tradičních designových trendů? Zjistěte o Memphiském stylu více.

Podlaha na terasu, jak položit podlahová prkna

Podlaha na terasu III: Jak vybrat patky, nosné trámy a položit podlahová prkna – terasa snů

Máte už hotové odvodnění a pevný podklad terasy? Dnes se podíváme, jak pokládat podlahová prkna, ať už jsou dřevěná nebo z dřevoplastu. Na co je pokládat a jak postupovat. Připravte si náčiní a pojďme na to.

Jak na čištění dřevěné podlahy

Jak na čištění dřevěné podlahy, tipy na přípravky a čeho se vyvarovat

Dřevěná podlaha je jednou z nejkrásnějších a nejtrvalejších podlahových krytin. Ať už zvolíte masivní dřevěné podlahy nebo dvou či třívrstvou dřevěnou podlahu, při správné údržbě vám budou sloužit desítky let. Přirozená textura dřevěné podlahy, barva a vzhled přinášejí do interiéru teplý a příjemný pocit. Avšak dřevěná podlaha vyžaduje speciální péči a údržbu, aby si zachovala svůj vzhled a funkci po mnoho let. Podívejte se, jak dřevěnou podlahu správně vyčistit, aby zůstala krásná a odolná proti opotřebení.

Podlahový slovníček, podlahový rošt, akustická izolace, povrchová úprava podlahy

Podlahový slovníček: Co je akustická izolace, podlahový rošt a povrchová úprava

Akustická izolace podlahy snižuje přenos zvuku a hluku mezi podlažními vrstvami. Podlahový rošt je speciální konstrukce například pro podlahy s větší potřebou provzdušnění nebo odvodu vody. A povrchová úprava podlahy je finální vrstva aplikovaná na její povrch, slouží k ochraně, lepšímu vzhledu a zajištění požadovaných vlastností, jako je třeba odolnost vůči opotřebení či vodě. Zjistěte o těchto termínech více v dalším díle podlahového slovníčku.

Rybinový vzor skládání podlahy

Rybinový vzor podlahy a dvojitá rybí kost: Umění designu

Podlahy nejsou jen funkční prvek interiéru. Někdy mohou být skoro až uměleckým dílem, které posiluje charakter a styl místnosti. Dva takové vzory, které vytvářejí jedinečný vzhled, jsou rybinový vzor a dvojitá rybí kost. Podívejte se na tyto vzory skládání podlahy podrobněji, nahlédněte do historie, zjistěte výhody, nevýhody i jak je takové podlahy pokládat.

Podlaha na terasu – podklad

Podlaha na terasu II: Připravte dobře podklad a izolaci

V prvním díle seriálu o tom, jak postavit terasu, jsme se věnovali výběru materiálů pro realizaci. Ve druhém díle se zaměříme na důležité aspekty přípravy podkladu a izolace pod terasou. Správná příprava a izolace jsou důležité pro dlouhodobou odolnost a funkčnost terasy. Pojďme na to.

Vinylová podlaha Tarkett

Objevte vinylové podlahy Tarkett: Kvalita, inovace a design domů i pro komerční prostory

Tarkett je světovým lídrem v oblasti inovativních řešení podlahových krytin a sportovních povrchů. Společnost nabízí širokou škálu produktů, včetně vinylových rolí, luxusních vinylových dílců, linolea i dřevěné podlahy. Podívejte se, které dekory a vzory vinylové podlahy si můžete pořídit a jaké mají výhody.

Jaký nábytek k podlaze?

Jaký nábytek k podlaze? Průvodce výběrem dokonalé kombinace

Výběr nábytku je klíčovým prvkem při vytváření interiéru, který je nejen esteticky přitažlivý, ale také funkční a pohodlný. Je jeden z nejdůležitějších aspektů, které je dobré zvážit při výběru nábytku. Aby dobře ladil s podlahou, kterou doma máte, anebo plánujete mít. Podlaha totiž může výrazně ovlivnit, jak pak bude celý prostor na obyvatele i hosty působit. Vyzkoušejte pár tipů a rad pro výběr nábytku k podlaze.

Středomořský styl bydlení

Středomoří u vás doma: Zkuste tipy pro středomořský styl bydlení

Středomořský styl bydlení, jak název napovídá, je inspirován domovy a kulturou středomořských zemí, jako jsou Španělsko, Itálie, Řecko či Francie. Tento styl se vyznačuje přirozenými materiály, jasnými barvami, rustikálními prvky a otevřenými prostorami, což odráží teplé a slunné klima středomořských zemí. Jak středomořský styl vypadá a čím si vybavit byt? Podívejte se.

Odolná vinylová podlaha AVVIO

Vinylové podlahy AVVIO: Luxusní vzhled za přijatelnou cenu

Vinylové podlahy AVVIO mají mnoho výhod pro obytné i komerční prostory. Kombinují vynikající odolnost, stylový vzhled a uživatelský komfort za přijatelnou cenu. Jak vinylová podlaha této značky vypadá, ze kterých materiálů je vyrobená? Z jakých můžete vybírat dekorů? Čtěte dál.

Moderní styl bydlení

Elegantní a funkční moderní styl bydlení. Jak si jej zařídit?

Moderní styl bydlení je charakteristický svou jednoduchostí, čistotou a funkčností. Zjistěte, co tento styl definuje a jak jej můžete aplikovat ve svém bytě či domě. Vytvořte si příjemné a moderní prostředí, které odráží vaši osobnost a zároveň splňuje všechny praktické potřeby. Čtěte dál.

Betonová podlaha

Betonová podlaha v interiéru: Moderní, praktická i hřejivá

Betonové podlahy se v posledních letech stávají stále oblíbenějšími i v interiérech domů a bytů. Jejich moderní vzhled, dlouhá životnost a snadná údržba podlahy je činí atraktivní volbou pro mnoho zájemců o moderní podlahu. Má své výhody i nevýhody, může sloužit jako podklad pro další podlahovou krytinu nebo být i pochozí a dokonce i hřejivá – pokud do ní zabudujete podlahové vytápění. Zjistěte, jak betonovou podlahu v interiéru vytvořit a na co si dát pozor při její instalaci i následné údržbě.

Hloubkové čištění podlahy

Co dělají podlaháři: Hloubkové čištění podlahy

V nové službě MojeRenovace se podlaháři zaměřují na čištění, opravy i kompletní renovace podlah. Jednou ze služeb je hloubkové čištění podlahy. Dá se vůbec tvrdá podlahová krytina čistit do hloubky? Jak čištění probíhá? V článku zjistíte, co taková služba obnáší a jak vaší podlaze prospěje.

Dekory podlahy z tvrdého dřeva

Dekory 2: Jaké dřevo na podlahu má habr, jasan, ořech, dub a tvrdé dřeviny?

V dalším díle o materiálech a dekorech představíme běžně používané tvrdé dřevo na podlahu, ať už jako masiv nebo v podobě vícedílné podlahy. Čím se odlišují tvrdé dřeviny od těch měkkých, kromě tvrdosti? Jaké mají dřevěné podlahy výhody i nevýhody? Podívejte se.

Základní typy koberců

Jak vybrat nový koberec: Kusový, čtverec, smyčkový vlas?

Koberce jsou stále oblíbenou podlahovou krytinou. Jsou měkké, tlumí kročejový hluk, při chůzi naboso nestudí a místnost s kobercem působí útulně. Na trhu najdete mnoho typů koberců. Liší se stylem, materiálem nebo typem a výškou vlasu. Pokud zvažujete koupi nového koberce, podívejte se, které základní druhy koberců existují.

Jak se zbavit kluzké podlahy

6 tipů, jak se zbavit kluzké podlahy

Ujely vám nohy na kluzké podlaze? Klouzat může dlažba v koupelně, ale také laminátová i jiná podlaha v kuchyni, na chodbě, v obýváku či jiných místnostech domu. Ještě horší je, když se vám po podlaze klouzají zákazníci v obchodě. Jak kluzkou podlahu vyřešit? Zjistěte, jaké jsou možnosti a proč bývá podlaha kluzká.

Bauhaus styl bydlení

Minimalistický, elegantní a funkční styl – Jaké je to bydlet v Bauhausu?

Bauhaus styl bydlení neznamená, že stačí zajet do Bauhausu a tam vše nakoupit. I když toho mají ve stejnojmenném hobby marketu hodně, máme na mysli jiný Bauhaus. Světoznámý umělecký styl se začal formovat už před 100 lety v Německu a postupně ovlivnil také interiéry lidských obydlí. Který nábytek je pro tento směr typický? Zjistěte, jaké je to bydlet v „Bauhasu“.

Vhodná podlaha do kuchyně

Výhody a nevýhody plovoucí podlahy do kuchyně

Je plovoucí podlaha vhodná do kuchyně, v níž hospodyňky i domácí kuchaři hojně připravují kulinářské dobroty? A co třeba do kuchyňského studia? Podlahová krytina do kuchyně by měla mít dlouhou životnost, být odolná vůči vodě a poškození, když na zem spadne třeba nůž nebo hrnec. V článku vám představíme výhody a nevýhody využití plovoucích podlah v kuchyni.

Dekory dřevěné podlahy – měkké dřevo.

Dekory podlahy 1: V čem je lepší měkká dřevěná podlaha, borovice, smrk?

V malém seriálu postupně představujeme ukázky dekorů různých dřevin. Popisujeme, kam se dřevěná podlaha z měkkého nebo tvrdého dřeva hodí a jaké má vlastnosti. Zjistěte, které výhody mají měkké dřeviny a na co dát při používání podlahy z borovice či smrku pozor.

České dřevěné dubové podlahy Esco the family.

Dubová podlaha Esco the family – choďte po českém dřevě

Hledáte bytelnou podlahu? Dubová podlaha je evergreenem. Tvrdé dřevo na podlaze patří mezi velice oblíbené. Dubové podlahy jsou jedny z nejkvalitnějších, které si můžete domů i do firemních a komerčních prostor pořídit. Budete doma chodit po Ivetě, Anně nebo třeba Filipovi? Kolekce dřevěné třívrstvé podlahy Esco the family mají trochu nezvykle česká jména. Aby ne, dřevo totiž pochází převážně z českých lesů. Zjistěte, jaká dubová podlaha vlastně je a kam se hodí.

Jak položit laminátovou podlahu.

15 kroků, jak položit laminátovou podlahu

Laminátové podlahy jsou dodnes hodně oblíbené, i když zákazníci stále více častěji chtějí na podlahu vinyl. Pokud si na podlahu přejete „lamino“, možná vás bude zajímat, jak si laminátovou podlahovou krytinu položit i svépomocí. Postupujte podle 15 kroků v článku, ať na nic nezapomenete.

Podlahy Fatrafloor

Novinky Fatrafloor: zkuste virtuálního návrháře podlahy i nové kolekce

Co nového u výrobce PVC a vinylové podlahy Fatrafloor za poslední rok? Například nové podlahové krytiny v 2metrových rolích, industriálně vypadající podlahy Novoflor Extra Comet, barevné kolekce podlah NFE Sparkle a NFS Virgo. Dřevěné dekory imituje kolekce NFE Mars, korek a kámen zase NFE Wega. Kromě nich jsou k dispozici i další nové řady podlah, jež byly k vidění také v jednom TV pořadu. Podívejte se.

Pop-art styl bydlení – jako v komiksu.

Bang! Pop! Pop-art styl – bydlete jako v barevném komiksu

Pop-art. Slovo, které asi slyšel každý. Ale co vlastně znamená? Je to umělecký směr, původem ze Spojeného království a USA z druhé poloviny 50. let 20 století. Hlavní znaky? Barvy, extravagance, originální design. Když to jde v umění, jde to i doma. Podívejte se, jak pop-art styl bydlení vypadá a jak si v něm vybavit byt.

Jak vyčistit spáry na podlaze.

2 tipy, jak vyčistit spáry na podlaze

Každá podlaha, po které několik let chodíte, se časem opotřebuje. Platí to u dřevěné podlahy, keramických dlaždic, vinylu na podlaze i jakékoliv jiné podlahové krytiny. I když podlahu dobře udržujete, jedním z míst, kde je delší používání podlahy patrné, bývají spáry. Kdysi hezky čisté spáry jsou postupem času špinavé, zanesené. Jak je vyčistit? Přinášíme dva způsoby, jak na to. Vyzkoušejte.

Dvouvrstvá nebo třívrstvá dřevěná podlaha – rozdíly.

Dvouvrstvá nebo třívrstvá dřevěná podlaha: Znáte rozdíly?

Masivní dřevěné podlahy jsou velice příjemné, kvalitní, ale také drahé. Moc se nehodí na podlahové vytápění. Existují vhodnější dvouvrstvé a třívrstvé dřevěné podlahy, které mají pochozí vrstvu ze dřeva a pod ní jsou další vrstvy. Jaké jsou mezi nimi rozdíly, kterou a kam vybrat? Ten zásadní: dvouvrstvá je určená k lepení, třívrstvá může být i plovoucí. Podívejte se na další odlišnosti.

Novinky výrobce podlah Forbo.

Znáte nové modulární Marmoleum výrobce podlah Forbo?

Co je nového za poslední dobu u výrobce podlah Forbo? Například nové modulární linoleum Marmoleum na podlahu, s nímž si můžete na podlaze sestavit kombinace různých dekorů, formátů a barev. Podle výrobce jsou nové kolekce výzvou ke hře, kombinování a spojování tvarů, velikostí i barev podlahových dílců. Podívejte se také na další novinky.

Podlahové trendy roku 2022.

Podlahové trendy 2022: Příroda i návrat 70. let

Začátkem každého nového roku nebo už na konci roku předchozího se začínají objevovat předpovědi trendů v podlahách, ať už od předních podlahových studií, návrhářů, výrobců podlah nebo od známých světových blogerů, zaměřujících se na bydlení a interiéry. Které podlahy jsou a budou v roce 2022 oblíbené? Podívejte se.

Jak vyřešit houpání plovoucí podlahy.

5 tipů, jak vyřešit houpání plovoucí podlahy

Někdy se stane, že na některém místě laminátové plovoucí podlahy dojde ke zhoupnutí, podlaha působí příliš měkce nebo se dokonce vyboulí. To se stává třeba po pokládce podlahy svépomocí méně zkušeným kutilem. Ale důvody mohou být i jiné, třeba špatně připravený podklad či závažnější příčiny. Čím to bývá způsobené a jak dutá místa pod podlahou opravit?

Vinylová podlaha s korkovým jádrem.

Vinylová podlaha s korkovým jádrem hřeje i tlumí. Co dál?

Vinylová podlaha je velice oblíbená. V současnosti je na trhu mnoho dekorů vinylu, vypadajících jako dřevo, kamenná dlažba i další textury. Vinyl se dělí také podle způsobu pokládky, rozměru podlahových dílců, tloušťky. A také podle složení. Odlišná bývá zejména vnitřní vrstva vinylové podlahy – jádro. Jedním z typů je vinyl s korkovým jádrem. Jaké má přednosti a kdy raději zvážit jinou vinylovou podlahu? Čtěte dál.

Glamour styl bydlení.

Jak na glamour styl bydlení? Chtějte kvalitní materiály, lesk a blyšť

Znáte glamour styl bydlení, v zahraničí známý také jako glam? Je to interiérový design zdobný, extravagantní. Poskytuje rovnováhu mezi luxusem a funkčností. Ne vždy je ale všechno na první pohled vidět. Jak si v glamourovém stylu zařídit byt? Podívejte se, třeba vás zaujme a vytřpytíte si bydlení také.

Podlaha ke krbu a pod krbová kamna – jakou vybrat?

Podlaha ke krbu a pod krbová kamna – jakou vybrat?

Hřejivé teplo a pohoda u krbu navozuje tu správnou atmosféru v sychravých a mrazivých dnech. Za okny fičí meluzína, v krbových kamnech praskají polínka a plápolá oheň. Vše je parádní, dokud z kamen nevypadne žhavý uhlík a nepropálí nebo dokonce nezapálí podlahovou krytinu. To se však nestane, pokud vaše podlaha pod krbová kamna splňuje základní parametry. Zjistěte, jakou vybrat.

Podlahové zásuvky.

Zakopáváte o kabely? Podlahová zásuvka je řešením

Máte hodně prostorný byt a chcete umístit televizi doprostřed obýváku? I když dnes hodně zařízení funguje bezdrátově, bez elektřiny to asi nepůjde. Jak vyřešit přívod elektřiny, aby přes celou místnost nevedly položené kabely? Ukrýt je do lišt nebo to jde i jinak? Dobrým řešením jsou podlahové zásuvky. Podívejte se, jak vypadají.

Barvená mořská tráva na výrobu vietnamských rohoží na podlahu.

Vietnamské rohože na podlahu – jsou opravdu z mořské trávy?

Vietnamské podlahové rohože z mořské trávy jsou přírodního původu a hodně odolné. Vypadají pěkně, můžete je použít i jako podložky pod květináče a misky. Dobře brání chladu. Ale vyrábějí je ve Vietnamu opravdu z mořské trávy nebo něčeho jiného? Odhalte v článku jejich původ.

Bambusové podlahy.

Bambusové podlahy: 20+ častých otázek a odpovědí

Bambusové podlahy jsou stále oblíbenější. Mají podobné vlastnosti a vypadají krásně jako tvrdé dřevěné masivní podlahy, ale jsou levnější. Navíc mohou mít ještě zajímavější strukturu, dekor než dřevěná podlaha. Na co se lidé o bambusových podlahách často ptají a jaké jsou odpovědi? Odhalte v článku.

Ortopedické podlahy.

Co je ortopedická podlaha? Projděte se po klacíkách i doma

Barefoot je v módě. Co to je? V létě chůze třeba naboso, v chladném období v barefootových botách s velice slabou podrážkou. Cítíte v nich doslova každý kamínek. Stimuluje to chodidla, nohy mají více prostoru pro lepší chůzi i běh. Ale s barefoot stylem je rozumné začít pomalu, jinak hrozí úrazy. Pro nácvik doma slouží ortopedické podlahy. Z čeho a jak jsou vyrobené? Čtěte dál.

Nano čističe i na podlahu.

Nano čistič na podlahu. Jak funguje?

Nanočástice v mnoha podobách, kdysi využívané jen ve vědě či průmyslu, se už před několika lety dostaly i do domácností. Pomáhají chránit jejich obyvatele, ale také přímo součásti domů a bytů před špínou i škodlivými látkami. Jak vlastně nano částice a nano čističe fungují, dají se použít i na údržbu podlahy? Odhalte v článku.

Trezor do podlahy.

Trezor do podlahy – proč bývá nejlepší a jaké jsou další?

Domácí trezor se hodí i když doma nemáte zlaté cihly. Je vhodný pro uložení cenin, šperků z drahých kovů, cenných sbírek, hotovosti i důležitých listin a dokumentů. Existují také speciální schránky na zbraně. Trezorů je několik typů, kromě rozměrů a míry zabezpečení se liší také způsobem zabudování. Mezi ty nejbezpečnější patří trezory do podlahy. Podívejte se, jaké mají podlahové sejfy výhody.

Vinylové podlahy Amtico made in Britain – jaké jsou?

Vinylové podlahy Amtico made in Britain, které vydrží

Vinylová podlaha Amtico patří mezi nejstarší značky. V anglickém Coventry se podlahám věnují už 50 let. Díky půl století vývoje si mohou dovolit na své podlahy dávat nejdelší záruky, třeba i 25 let nebo dokonce doživotní záruku, což se však v různých zemích může lišit. Podlahy Amtico si dnes pořídíte ve čtyřech základních řadách. Které mají výhody a čím se liší? Čtěte dál a prozkoumejte.

Italský styl bydlení – jaký je?

Italský styl bydlení – spojení tradice i moderní elegance

Co pochází z Itálie, bývá krásné, vkusné, stylové. Ať už se jedná o umění starých malířských mistrů, architekturu, benátské sklo, práci módních návrhářů, špičkových kuchařů, pekařů a cukrářů, design spotřebičů nebo třeba italská auta. Jak vypadá italský styl bydlení?

3D podlahy kdysi a dnes.

3D podlahy – od 1. století až po delfíny pod nohama

Co jsou 3D podlahy? Vypadají prostorově, trojrozměrně. V nových podobách, za použití nových materiálů a technologií se hodně podobají reálným scénám. Místo běžné podlahové krytiny tak můžete mít doma na podlaze třeba moře s mušlemi a delfíny nebo rozkvetlou louku. Ale třírozměrné podlahy mají mnohem delší historii, než se může zdát. Podívejte se.

Dřevěné dýhované podlahy.

Dřevěné dýhované podlahy: hřejivost a krása dřeva + odolnost HDF

Chcete mít hodně odolnou podlahu, ale nejlépe dřevěnou a za dobrý peníz? Dřevěné dýhované podlahy mohou být tím pravým řešením. Vrchní vrstvu tvoří skutečné dřevo, spodní část je vysoce odolná a pevná, vhodná i na podlahové vytápění. Kdo takové podlahy vyrábí, které typy existují a z čeho se dá vybírat? Čtěte dál.

Jak na ošetření korkové podlahy – je lepší olej nebo lak?

Čím ošetřit korkovou podlahu? Je lepší olej nebo lak?

Korková podlaha je krásně hřejivá, příjemná na chůzi, má dobré tlumicí vlastnosti a je vyrobená z přírodních materiálů. Ale samotný korek na podlaze by nemusel vydržet moc dlouho. Je potřeba na něj po pokládce či přilepení k podkladu nanést ochrannou vrstvu. Tou může být lak či olej. Která z povrchových úprav je lepší?

Dřevěná dlažba – hodí se i na terasu?

Dřevěná dlažba je oblíbená podlahová krytina. Jakou vybrat?

Dřevěná dlažba je v posledních letech hodně hledaná a oblíbená podlahová krytina. Jak vypadá, z čeho bývá vyrobená, kam se hodí a jak pokládá? Můžete dřevěnou dlažbu použít jen v interiéru nebo i venku na terase či balkonu? Zjistěte o dřevěné dlažbě více a vyberte tu správnou.