podlahy komercnich prostor blog

Ověřeno praxí: nejlepší podlahy pro komerční prostory

Podlahy v komerčních prostorách (obchody, hotely, kanceláře) patří k těm nejvytíženějším, proto je maximálně důležité vybrat dostatečně kvalitní a odolnou podlahovou krytinu, které vydrží. Naše firma má s pokládkou podlah v komerčních prostorách bohaté zkušenosti, proto si dovolíme vám doporučit námi osvědčené, vysoce odolné podlahy.

Odolnost je třeba: podpatky, kamínky, vlhkost

Podlahy v komerčních prostorách si musí den co den poradit s různými nástrahami. Statisíce kroků, dámské podpatky, nečistoty z ulice, kolečkové židle a tak dále. Proto se při výběru podlah do komerčních prostor zaměřte především na odolnost vůči oděru. Druhým kritériem, na které je potřeba dbát, je třída zátěže.

Více o těchto vlastnostech podlah se dozvíte v našem článku.

Pro nás jsou v tomto ohledu vítězem plovoucí vinylové podlahy s keramickým nebo vápencovým jádrem a lepené vinylové podlahy s nášlapnou vrstvou od 0,5 mm, protože každá desetina milimetru nášlapné vrstvy znamená vyšší odolnost a delší životnost.

Kromě prvotřídní odolnosti vinylové podlahy disponují takovými vlastnostmi, jako jsou antialergičnost, antibakteriálnost a dobré antistatické podmínky. Navíc se vinylové podlahy snadno čistí a udržují.

Jak to děláme my

S pokládkou podlah ve velkých (i menších) komerčních prostorách máme bohaté zkušenosti a rádi vám poradíme, jakou podlahu do vašeho obchodu, hotelu či kanceláře vybrat.

Plovoucí zámkové podlahy u vinylu

První, které jsme zmínili, byly plovoucí vinylové podlahy s keramickým jádrem. Konkrétně se jedná o podlahy Floorify, o kterých jsme před nedávnem už psali. Jistě vás na nich zaujmou autentické dekory dokonale imitující přírodní dřevo a kámen. Díky povrchové úpravě Silent Touch jsou podlahy Floorify vysoce odolné vůči nárazům, škrábancům a skvrnám, zároveň dobře pohlcují hluk a místnosti dodávají příjemnou akustiku.

Další praxí ověřené podlahy jsou plovoucí vinylové podlahy s vápencovým jádremDiamond by Floor Forever. Vápencové jádro zajišťuje vyšší tuhost a pevnost podlah. Podlahy Diamond jsou extrémně stabilní vůči změnám teplot, slunečnímu záření a také vůči vodě. To oceníte především na podzim a v zimě, kdy k vám klienti vstupují z vlhké či zasněžené ulice. A samozřejmě perfektně odolávají i všem škrábancům, odřeninám, otlakům a jiným mechanickým poškozením.

Lepené podlahy z vinylu

Pokud dáváte přednost lepeným podlahám, doporučujeme kolekci Floor Forever Divino s nášlapnou vrstvou 0,55 mm. Vinylové podlahy Divino jsou vhodné do domácností, ale svou odolností dokazují, že své místo mají i v komerčních objektech.

Pokud hledáte podlahu, která se bude svým designem odlišovat, prohlédněte si kolekci ID Inspiration 50-70 od firmy Tarkett s nášlapnou vrstvou až 0,7 mm.

Další originální dekory, tentokrát s nášlapnou vrstvou o výšce 1 mm pro vás máme od firmy Amtico v kolekci Signature. Odvážné barvy duhy, cákance, pruhy, ocelový vzhled a další vzory osvěží váš pracovní prostor a přitáhnou oči nejednoho zákazníka.

Už máte vybráno? Nebo stále váháte? Přijďte se na jednotlivé dekory podívat osobně do naší vzorkovny podlah v Praze – Holešovicích. Rádi vás uvidíme.