hydrocork wicanders blog

Hydrocork – vinylové podlahy, které vás zahřejí nejen u srdce

V posledních letech roste trend návratu k přírodním, obnovitelným zdrojům. V některých případech je to žádoucí, ba dokonce velmi prospěšné. Vezměte si takový korek. Všestranný přírodní materiál se skvělými funkčními vlastnostmi a mnoha dalšími výhodami. Korek je mnohým z vás jistě sympatický poté, co odpadne z láhve vína. My se dnes ale podíváme, jak nám může posloužit, když se po něm budeme procházet.

Víte, kde se bere korek?

Korek je v podstatě kůra (borka) dubu korkového, který se pěstuje v alejích ve Španělsku, Portugalsku a v severozápadní Africe. Jeho hlavními benefity jsou výborné tepelně izolační a akustické vlastnosti, schopnost akumulovat teplo, odolnost vůči vlhkosti, tvarová stálost, elasticita a díky suberinu skvěle odpuzuje parazity. A nesmíme také zapomenout, že je vhodný i pro alergiky a astmatiky.

Korkové podlahy zahřejí a vydrží

Korek, coby podlahová krytina, se řadí mezi ty s nejdelší životností. Vydrží ve skvělé kondici až 40! let. Když si k tomu připočtete hlukovou izolaci, akumulaci tepla, pohlcování vibrací, voděodolnost, tvarovou stálost, pohodlí za chůze, antialergennost a další výhody, zjistíte, že málokterá podlaha korek předčí. Aby toho nebylo málo, tak bylo dokázáno, že instalací korkové podlahy vzroste průměrná teplota v místnosti o 1,5 °C. To znamená, že ušetříte i na energiích. A to se vyplatí!

Wicanders hlasuje pro korek

Světovým lídrem ve výrobě ekologických korkových podlah je firma Wicanders. Odolné plovoucí korkové podlahy vyrábí pro domácí i komerční/průmyslové využití. Jejich kvalitou si je natolik jistá, že poskytuje záruku na opotřebení povrchu 25 let pro domácnosti a 15 let pro komerční a průmyslové prostory.

hydrocork vodeodolna plovouci podlaha
Vinylové plovoucí podlahy Wicanders Hydrocork

Plovoucí zámková vinylová podlaha Wicanders Hydrocork je velmi příjemná a hřejivá na dotek. Vrchní a spodní část je vinylová, prostřední korková. Korek je přirozené pružný, je měkčí než dřevo, ale tvrdší než koberec, velmi účinně funguje jako přírodní tlumič hluku a akustický izolant.

Plovoucí podlahy Hydrocork tlumí zvuk v místnosti a chovají se jako tlumič zvuku a chvění mezi podlahou a místnostmi níže, díky čemuž jsou velmi účinné pro použití v obytných či komerčních prostorách. Používají se zvláště v místnostech určených pro odpočinek a relaxaci těla i duše.

Odolnost vinylové podlahy, komfort podlahy korkové.

Pokládka vinylových podlah Hydrocork

Plovoucí zámkové podlahy Wicanders Hydrocork jsou opatřeny vinylovou fólií (0,55 mm), která zvyšuje jejich odolnost. Obrovskou výhodou plovoucích podlah je jejich zámkový systém s technologií Pressfit, který umožňuje snadnou, rychlou a čistou pokládku. Korkový zámek funguje podobně jako korkový špunt v láhvi – po zaklapnutí se roztáhne a nepropustí vodu. Ke každému dekoru je k dispozici barevně odpovídající soklová lišta o rozměru 2400 × 60 × 15 mm.

Podlahy Hydrocork jsou ideální při výměnách podlah během rekonstrukcí. Skvěle poslouží v obývacím i dětském pokoji. Jistě oceníte jejich bezpečnost v oblasti protiskluznosti a 100% recyklovatelnost. Tuto podlahu můžete použít i na obložení schodů či parapetů.

Bez obav můžete podlahy Wicanders Hydrocork použít na teplovodní podlahové topení. V případě elektrického podlahového topení musí být zdroj tepla zabudován minimálně 35 mm od povrchu podkladu. Plocha musí být vyhřívaná rovnoměrně. Maximální povrchová teplota je 27 °C. Pod podlahu se nepoužívá žádná samostatná podložka jako u plovoucích podlah, čímž odpadá další vzduchová izolační vrstva.

Vinylové podlahy Hydrocork Praha

Vinylové podlahy Hydrocork vytváří klidné a tiché prostředí s nadstandardním komfortem pro relaxaci. Nechte laskat své bosé nohy perlou mezi vinylovými podlahami. Přijďte si vybrat do naší vzorkovny v Praze Holešovicích.