mekceny vinyl zajimavosti

6 zajímavostí, které možná nevíte o měkčeném vinylu

Vše, co jste chtěli vědět o podlahách z měkčeného vinylu, ale báli jste se zeptat. Pokud váháte, zda si tento poměrně nový typ podlah pořídit domů, po přečtení tohoto článku už budete mít jasno.

1. Odolnost měkčeného vinylu je úžasná

Odolnost vinylových podlah se liší výrobce od výrobce. Nejdůležitějším kritériem je tvarová stálost, která zajišťuje odolnost vůči otlakům (např. od nábytku). Tvarovou stálost zlepšuje přidané skelné vlákno. Celkovou odolnost potom zvyšuje ochranná PUR vrstva. Nejkvalitnější výrobci poskytují na své vinylové podlahy záruku až 15 let.

2. Podlahy z měkčeného vinylu jsou zdravotně nezávadné

Měkčený vinyl často obsahuje mnohonásobně méně netoxických rozpouštědel, než kolik byste našli v přísně kontrolovaných hračkách pro děti. Proto se můžete spolehnout na jejich zdravotní nezávadnost.

3. Dokonalá imitace přírodních materiálů

Podlahové krytiny z měkčeného vinylu dokonale napodobují dřevo, korek, kámen i dlažbu. Plastický dojem a reliéfní vzhled vytváří speciální 3D technologie tisku. Na první pohled jsou vinylové podlahy k nerozeznání od přírodního originálu.

4. Rychlá a snadná pokládka

Pokládka vinylových podlah Gerflor v rolích s textilní podložkou (šířky 2, 3 a 4 metry) je překvapivě snadná a rychlá. Právě díky textilní podložce lze vinylové podlahy pokládat i na nedokonale rovný povrch. Ušetříte tak peníze a čas s přípravou podkladu. Roli vinylové podlahy stačí rozvinout a zaříznout na přesný rozměr. Pokud máte místnost širší, než je šíře role, lze jednotlivé pásy spojovat. Poradíme vám, jak na to.

5. Úklid bude hračka

Další výhodou podlah z měkčeného vinylu je jejich voděodolnost a velmi snadná údržba. Můžete je tak bez starostí vytírat, a navíc použít i v kuchyních, koupelnách a dětských pokojích.

6. Sousedské vztahy budou v dobré kondici

Poslední výhodou měkčených vinylových podlah, kterou si dnes zmíníme, je jejich velmi dobré tlumení hluku a akumulování tepla. Takže ať už máte doma rozverné děti, nebo manžela kutila, nemusíte se bát, že by si na vás sousedé chodili stěžovat kvůli nadměrnému hluku.

>>> Prohlédněte si i jiné podlahy