Vinylové podlahy Amtico made in Britain – jaké jsou?

Vinylové podlahy Amtico made in Britain, které vydrží

Vinylová podlaha Amtico patří mezi nejstarší značky. V anglickém Coventry se podlahám věnují už 50 let. Díky půl století vývoje si mohou dovolit na své podlahy dávat nejdelší záruky, třeba i 25 let nebo dokonce doživotní záruku, což se však v různých zemích může lišit. Podlahy Amtico si dnes pořídíte ve čtyřech základních řadách. Které mají výhody a čím se liší? Čtěte dál a prozkoumejte.

V Amtico vytvářejí luxusní vinylové dlaždice (LVT) pro domácí i komerční použití. V Česku jsou LVT podlahy známé spíš jako vinylová podlaha. Společnost Amtico International sídlí v Coventry, v Anglii. Dnes působí ve více než 36 zemích světa s pobočkami ve Velké Británii, Francii, Německu, Švédsku i USA.

Vinylové podlahy Amtico Décor.
Vinylové podlahy Amtico Décor.

Ve společnosti zajišťují kompletní proces – návrhy designů, materiálové složení, testování i celou výrobu. Na webu společnosti se dozvíte, že podlaha před opuštěním výrobního závodu prochází 43 testy, díky čemuž si udržuje vysokou kvalitu.

Čtyři základní kolekce podlah Amtico do domácností

Portfolio podlah Amtico určených do bytových interiérů se člení mezi základní čtyři řady Signature, Spacia, Form a Click Smart. Obsahují a věrně napodobují různé dekory dřevin, kamene. Podlahy jsou určené k nalepení na připravený podklad. Poslední zmiňovaná řada je zaklikávací, plovoucí. Můžete si vybrat také třeba abstraktní vzhled podlahy.

Podlahové dílce mají zkosené hrany, aby byla podlaha ještě více autentická a k nerozeznání například od té dřevěné.

Multiple Performance pro pohodlí pod nohama

V Amtico používají pokročilý systém vrstvení. Systém Multiple Performance poskytuje pohodlí pod nohama, trvanlivost podlahy, vysokou odolnost vůči oděru i skvrnám. K ochraně, věrnému vzhledu i snadné údržbě přispívá také uretanová vrstva Quantum Guard Elite.

Složení vinylové podlahy Amtico.
Složení vinylové podlahy Amtico.

Ke všem podlahám Amtico jsou pak k dispozici různá zakončení, okrajové lišty a další doplňky.

Šestero výhod vinylové podlahy Amtico

Jaké má britská vinylová podlaha Amtico výhody?

Vinylová podlaha Amtico z kolekce Výběr designerů.
Vinylová podlaha Amtico z kolekce Výběr designerů.
  • Je odolná – podlahové dílce jsou vyrobené z tepelně komprimovaných vrstev pro extrémní odolnost a pevnost, při zachování pěkného vzhledu.
  • Snadná údržba – vinylovou podlahu budete snadno udržovat, ale i opravovat či vyměňovat, pokud už k nějakému poškození dojde.
  • Je tichá – struktura Amtico LVT absorbuje zvuk a pomáhá tak vytvářet klidný prostor.
  • Měkká a teplá při chůzi i sezení – vinylová podlaha je přirozeně měkká, příjemná na chůzi a hřejivá.
  • Profesionální vzhled – vybrat si můžete ze stovek dřevěných, kamenných i abstraktních dekorů a podlahové dílce i různě kombinovat.
  • Vhodná na podlahové vytápění – vinylová podlaha Amtico je navržená tak, aby se dala položit i na systémy podlahového vytápění.

Čím se jednotlivé kolekce odlišují?

1) Kolekce vinylové podlahy Amtico Signature

Vinylová podlaha Amtico Signature.
Vinylová podlaha Amtico Signature.

Amtico Signature je prémiová kolekce 218 vinylových podlah s několika řadami dekorů a 19 způsoby pokládky. Extra odolná 1 mm silná nášlapná vrstva je ideální pro použití podlahy v celém domě. Výrobce na podlahy Amtico Signature poskytuje dokonce doživotní záruku.

Vinylová podlaha Amtico Signature Wood.
Vinylová podlaha Amtico Signature Wood.

Na výběr máte různé úpravy nebo vylepšení na přání. Například vinylová dlažba Décor je inspirovaná viktoriánským stylem, ručně vyrobená a precizně nařezaná, aby pomohla vytvořit elegantní interiér.

Vinylové podlahy Amtico Décor.
Vinylové podlahy Amtico Décor.

Díky dokonalé rovnováze mezi jemností a dramatem přináší barevná edice Color Edit řadu mnoha dalších možností kombinací.

Vinylová podlaha Amtico Signature Colour Edit.
Vinylová podlaha Amtico Signature Colour Edit.

2) Vinylová podlahy Amtico Spacia

Vinylová podlaha Amtico Spacia.
Vinylová podlaha Amtico Spacia.

Řada vinylové podlahy Amtico Spacia je velice odolná, stylová podlaha s dekory dřeva, kamene i abstraktních vzorů. Podlaha je voděodolná, vhodná i na podlahové vytápění a snadno ji vyčistíte.

Vinylová podlaha Amtico Spacia Parquet.
Vinylová podlaha Amtico Spacia Parquet.

Na výběr jsou v podkolekcích Wood, Parquet, Stone, Abstract dekory s názvy jako Vesmírné dřevo, Zčernalé dřevo, Spálené dřevo, Křídlový či Královský dub nebo i jiné dřeviny, Vesmírný kámen, Monumentální beton, Kamenný grafit, Břidlice, Keramické uhlí a mnohé další. Záruka 25 let.

Vinylová podlaha Amtico Spacia Stone.
Vinylová podlaha Amtico Spacia Stone.

3) Řada vinylových podlah Amtico Form

Vinylová podlaha Amtico Form.
Vinylová podlaha Amtico Form.

Kolekce podlah Amtico Form obsahuje 36 dekorů dřeva a kamene v přírodních texturách a odstínech. Tyto vinylové podlahy jsou vhodné do tradičních i moderních interiérů. Nášlapná vrstva je silná 0,7 milimetru a velice odolná. Antimikrobiální technologie poskytuje ochranu před potenciálně škodlivými bakteriemi.

Vinylová podlaha Amtico Form Wood.
Vinylová podlaha Amtico Form Wood.

Vinylové podlahy Amtico Form obsahují tři realistické textury zrna a poskytují tak autentický vzhled. Výrobce na tyto podlahy nabízí záruku 30 let, záleží však také na vašem prodejci či podlaháři, který vám bude podlahu instalovat.

Vybírat můžete z dekorů dřeva, a to hlavně dubových – například Gotlandský, Kalmarský, Bergenský, Pobřežní nebo Jantarový dub. V kamenných dekorech jsou k dispozici Opál, Sépie, Přílivový kámen, Minerální i další.

4) Kolekce vinylové podlahy Amtico Click Smart

Vinylová podlaha Amtico Click Smart.
Vinylová podlaha Amtico Click Smart.

Luxusní vinylová podlaha kolekce Amtico Click Smart, jak už název napovídá, je „klikací“, tedy plovoucí. K dispozici jsou autentické dekory strukturovaných zrn a kamene i jemného dřeva.

K pokládce podlah této řady nepotřebujete lepidlo. Zacvakávací mechanismus zámků umožňuje rychlou a snadnou instalaci. Přitom je hotová podlaha měkčí než dřevěné nebo keramické podlahy.

Vinylová podlaha Amtico Click Smart řady Wood.
Vinylová podlaha Amtico Click Smart řady Wood.

Každá dlaždice je vyrobená z tepelně komprimovaných vrstev, čímž výrobce dociluje extrémní odolnosti a pevnosti, při zachování líbivého designu. Podkladová vrstva má neprůzvučnost 20 dB, což snižuje kročejový hluk.

Vinylová podlaha Amtico Click Smart je díky technologii tuhého jádra vodotěsná a hodí se tak i do kuchyně nebo koupelny. Zároveň je vhodná na podlahové vytápění.

Vinylová podlaha Amtico Click Smart Sun Bleached Oak.
Vinylová podlaha Amtico Click Smart Sun Bleached Oak.

Tápete s výběrem? Zkuste výběr designérů – Designers‘ Choice

Vinylová podlaha Amtico Designers' Choice – Výběr designerů.
Vinylová podlaha Amtico Designers‘ Choice – Výběr designerů.

Přemýšlíte, kterou z řad vinylové podlahy vybrat? Pokud si nevíte rady, můžete využít ještě jednu možnost – výběr designérů. Odborníci na podlahový a interiérový design vám usnadnili rozhodování. Experimentují s texturami, barevnými tóny a odstíny i vzory pokládky. Sestavili několik pěkných kombinací, z nichž se vám bude vybírat snadněji.

Vinylové podlahy Amtico v kolekci Designers' Choice – Výběr designerů.
Vinylové podlahy Amtico v kolekci Designers‘ Choice – Výběr designerů.

Poskládali různé podlahové dílce do podoby parket, blokových parket, francouzské či košíkové vazby a dalších vzorů pokládky podlah.

Vinylová podlaha Amtico z kolekce Výběr designerů.
Vinylová podlaha Amtico z kolekce Výběr designerů.

Přijďte se podívat do vzorkovny podlah

Vinylové podlahy Amtico, ale i jiné značky nebo materiály podlah, si můžete prohlédnout i osahat či vyzkoušet v pražské vzorkovně podlah. Navštivte nás a přijďte si vybrat. Naživo vypadají podlahy ještě lépe.

Vzorkovna podlahy Praha fotografie 47
Vzorkovna podlah v Praze.

Zároveň vám poradíme, jakou podlahu pro váš interiér nejlépe vybrat, s ohledem na dispozici prostoru, ale třeba i vaše finanční možnosti.

Jak se vám vinylové podlahy Amtico líbí?

Čtěte také:

Objevte další zajímavosti na podlahovém blogu.

Zdroj použitých ukázek: katalogy podlah Amtico