Barevné trendy podlah v roce 2024

Od přírody k luxusu: Oblíbené barvy podlahy v roce 2024

Jaké podlahové barvy jsou trendy v roce 2024? Vyjadřují přírodní inspiraci, pohodlí a osobitý styl, což se promítá i do výběru podlahových materiálů a jejich barevných variant. Podívejte se na nové barevné podlahové trendy.

Zelená i hnědá – inspirace přírodou

Zelené a hnědé odstíny v interiéru
Zelené a hnědé odstíny v interiéru.

Zemité tóny a botanické odstíny, jemné zelené a teplé hnědé, se staly základem pro podlahy, které propojují interiér s vnější přírodou a vytvářejí uklidňující atmosféru. 

Dřevěné podlahy, korkové podlahy nebo podlahy s kamennými dekory v těchto odstínech mohou dodat prostoru pocit klidu a harmonie.

Podívejte se na sametový vinyl, jako mech v lese. A ty barvy!

Zlatavé odstíny pro hřejivý pocit

Zlatavé odstíny podlah
Zlatavé odstíny podlah.

Podlahy ve zlatých tónech či s jemným zlatavým nádechem vytvářejí v prostoru  hřejivý dojem. Jsou ideální do obývacího pokoje nebo obytné haly. Laminátové podlahy a luxusní vinyl na podlaze s imitací dřeva v teplých zlatavých tónech budou skvělou volbou, hledáte-li spojení elegance a útulnosti.

Nefritové a smaragdové tóny do luxusních prostor

Nefritové a smaragdové tóny podlah
Nefritové a smaragdové tóny podlah.

Bohaté a syté barvy nefritu a smaragdu přinášejí do interiérů pocit luxusu a sofistikovanosti. Podlahy, které reflektují tyto odstíny, mohou být realizované prostřednictvím barevných koberců, keramických dlaždic nebo speciálně upravených dřevěných i vinylových podlah. Prostor vizuálně oživí a dodají mu výrazný charakter.

Může se hodit: Jak na glamour styl bydlení? Chtějte kvalitní materiály, lesk a blyšť

Medové odstíny pro přívětivou atmosféru

Medové odstíny podlah
Medové odstíny podlah.

Podlahy s teplými medovými odstíny jsou dobré k vytvoření pohodového a vstřícného interiéru. Dřevěná podlaha, laminátové podlahy, anebo i podlahový vinyl v těchto barvách budou výborné na dosažení přívětivé atmosféry, zejména když jsou kombinované s textilními prvky a bytovou dekorací ve stejných teplých odstínech.

Tmavě modrá dodá prostoru hloubku

Tmavě modré podlahové krytiny
Tmavě modré podlahové krytiny.

Tmavě modrá barva na podlahách, ať už v podobě koberců, linolea, podlahy Marmoleum, keramických dlaždic nebo speciálních povrchových úprav dřevěných podlahových dílců dodají do prostoru klid a hloubku. Tato barva funguje dobře jako kontrastní prvek v kombinaci s jasnějšími barvami stěn a nábytku, vytváří elegantní a současně pohodlný prostor.

Teplejší tóny – odklon od minimalismu

Teplejší tóny podlah působí útulně
Teplejší tóny podlah působí útulně.

Teplejší tóny se v roce 2024 stávají stále více populárními. Je to i reakce na rostoucí touhu po barvě a posun od minimalismu. Jedním ze znaků pro minimalistický styl bydlení jsou totiž velmi světlé nebo naopak velmi tmavé podlahy.

Nyní je trend opačný a mnoho lidí si přeje teplejší, pohodlnější a více útulné prostory, které zároveň vyjadřují osobní styl a pomáhají v domovech navodit živoucí a pozitivní energii.

V kontextu podlahových krytin se teplejší tóny mohou objevit v široké paletě materiálů, laminátových a dřevěných podlah, vinylové podlahy a dokonce i v kobercích. 

Barevné provedení podlah
Barevné provedení podlah.

Designéři a majitelé domů a bytů tak mají širší spektrum možností k vytvoření pocitově hřejivě teplých interiérů. 

Zvolit můžete například teplé odstíny dubu až po medově zbarvené laminátové a vinylové podlahy, které se hodí pro širokou škálu dekorativních stylů, od rustikálního přes moderní až po tradiční.

Barva jako jeden z hlavních faktorů výběru podlahy

Celkově barevné trendy v podlahách pro rok 2024 zdůrazňují významnou roli, kterou má barva ve vytváření atmosféry domova. Vhodná podlaha tak není jen praktickou záležitostí, ale stává se rovněž důležitým prvkem interiérů a přispívá k celkové estetice prostoru.

Barevné trendy podlahových krytin
Barevné trendy podlahových krytin.

Barevné podlahové trendy zahrnují širokou škálu nálad a stylů, od přírodních a uklidňujících tónů, přes bohaté a luxusní palety, až po svěží a optimistické odstíny. 

Které barvy na podlahách se líbí vám?

Čtěte také:

Objevte další zajímavosti na podlahovém blogu.