pruzne podlahy bez obsahu pvc

Jaké jsou pružné podlahy bez obsahu PVC?

Moderní vinylové podlahy jsou synonymem vysoké kvality, dlouhé životnosti a nadstandardních užitných vlastností. Nabídka barevných dekorů se zdá být nekonečná a rozhodování mezi nimi nemožné. Je tedy něco, co lze u těchto podlah nabídnout navíc? Samozřejmě, že ano. Pružné podlahy Wineo® PURLINE jsou k tomu všemu naprosto ekologické, vyrobené pouze z přírodních materiálů a bez chemikálií.

Zdravé bydlení zajistí pružné podlahy bez PVC

Moderní trendy i legislativní nařízení významnou měrou přispívají k rozšiřující se výrobě ekologických a zdravotně nezávadných podlah. S vervou se do výroby pustila i německá společnost Wineo®, která působí na trhu s podlahami po celé Evropě. A tak vznikla kolekce pružných podlah bez obsahu PVC s názvem Purline.

Pružné podlahy bez PVC v katalogu >>>

Technologové společnosti Wineo® se neustále snaží inovovat výrobní technologie, aby byli o krok napřed před konkurencí. A zatím se jim to daří obstojně. Výroba pružných podlah bez PVC je přísně ekologická, probíhá pouze z přírodních materiálů, bez jakýchkoli chemikálií a toxických přísad. Nenajdeme v nich PVC, chlór, ftaláty, změkčovadla, ani rozpouštědla. Díky tomu do okolí neuvolňují žádné škodlivé látky, které by mohly ohrožovat vaše zdraví, ani zápach. Pružné, nebo také elastické, podlahy bez PVC jsou navíc plně recyklovatelné. Díky všem těmto vlastnostem kolekce Wineo® PURLINE obdržela několik certifikátů a vyznamenání. Jedná se o nejekologičtější podlahy současnosti.

Výhody a vlastnosti pružných podlah bez PVC

  • extrémní odolnost (zátěžové třídy 23/34/43)
  • vhodné pro použití v domácnostech, ale i ve vysoce zatěžovaných komerčních a průmyslových prostorách
  • vysoká kvalita použitých materiálů a perfektní zpracování
  • nadstandardně dlouhá životnost
  • odolné vůči mechanickým i chemickým vlivům
  • stálobarevnost, odolnost vůči UV záření
  • vhodné pro podlahové vytápění
  • jsou opatřené antibakteriální a antistatickou povrchovou úpravou
  • pružný, hřejivý, měkký a tichý povrch
  • voděodolnost
  • velmi snadná údržba
  • velký výběr dekorů všech barev a druhů (imitace přírodnin, barevné dekory, dětské vzory atd.)

Snadné a rychlé čištění, které šetří čas i peníze

Kompaktní polyuretanový povrch bez pórů zajišťuje, že nečistoty a prach neulpívají na podlaze. Výhodou je, že pružné podlahy  není potřeba ošetřovat žádnou speciální ochrannou vrstvou. I bez ní jsou podlahy vysoce hygienické a splňují tak i náročné podmínky pro použití ve zdravotnických zařízeních, výzkumných pracovištích a školských zařízeních.

Pro běžnou údržbu a čištění vám postačí smeták či vysavač a čistá voda. Ano, nepotřebujete žádné drahé přípravky, ani chemikálie. Pokud vám to však nedá, můžete použít v podstatě jakýkoli čisticí prostředek na podlahy.

Chcete svou pružnou podlahu bez PVC přilepit, či zamknout

Podle způsobu pokládky můžeme podlahy Purline rozdělit do tří základních kolekcí. Budeme tak mluvit o pružných podlahách v dílcích k lepení, v dílcích se zámkovým spojem a v rolích.

  1. Lepené elastické podlahy Wineo® PURLINE máme v nabídce ve třech různých velikostech dílců. Jednotlivé dekory velmi věrně imitují přírodní materiály (dřevo a kámen).
  2. Zámkové elastické podlahy Wineo® PURLINE nabízí velmi snadnou a rychlou pokládku díky důmyslnému zámkovému systému Click. Sortiment dekorů opět nabízí rozmanité imitace dřevěných a kamenných podlah.
  3. Elastické podlahy Wineo® PURLINE v rolích jsou vysoce přilnavé k podkladu, i přesto ale doporučujeme při pokládce použít lepidlo se skelnými vlákny. Díky nízké konstrukční výšce jsou vhodné při renovaci podlah. Nahlédněte třeba do kolekce Artist, kde pro vás máme pár dětských motivů, kolekce Levante je plná dekorů v krásných pastelových barvách, naopak v kolekci Residenz najdete příjemné zemité barvy s jemným tečkovaným vzorem.
Pružné podlahy bez PVC pro čistý a zdravý domov

Ať už si zařizujeme domov nový nebo rekonstruujeme ten stávající, vždy toužíme mít vše perfektní, krásné a hlavně “dlouhotrvající”. Elastické podlahy Purline sice nepatří k těm nejlevnějším, ovšem co se kvality týče, důstojného konkurenta budete hledat jen stěží.