podlaha detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Víme, co hledáte

Ať už zařizujete dětský pokoj pro ještě nenarozeného potomka, nebo rekonstruujete království svých školou povinných ratolestí, jistě nechcete šlápnout vedle. Podlaha v dětském pokoji by měla být především teplá, měkká, měla by se snadno udržovat a nesmíme zapomenout na vysokou odolnost. Pojďme se podívat, jaké máte v tomto směru možnosti.

A co děti? Mají si kde hrát?

Zejména děti v předškolním věku si nejčastěji hrají právě na podlaze. Proto byste měli myslet především na tepelný komfort a příjemný měkký povrch podlahy. Kromě stále oblíbených koberců můžeme doporučit především Marmoleum (přírodní linoleum), které vyniká svou trvanlivostí, zvukovou izolací a hřejivým antibakteriálním povrchem. Z hlediska tepelných vlastností můžeme doporučit i vinylové podlahy a korek. Dřevěné podlahy se sice také řadí mezi ty “teplé”, u nich však musíme počítat s nižší odolností.

Podlaha v dětském pokoji musí odolat všem nástrahám

Kolečka aut všech velikostí, ostré kostky lega, pastelky, pracovní stoly, kolečkové židle… S tím vším si musí podlaha v dětském pokoji poradit. Podlahovou krytinu nekupujeme na rok nebo dva, proto je nutné vybrat takovou, která i za 5 let bude vypadat jako nová. Z hlediska vodě/odolnosti se nejlépe jeví vinylové podlahy, korkové podlahy a Marmoleum. Všechny tyto podlahové krytiny umožňují velice snadnou a rychlou údržbu, která zajistí dětem čistý a zdravý prostor pro hraní.

Oživte pokoj barvami

V dnešní době máte na výběr ze stovek různých barevných variací a vzorů, proto by byla škoda skončit u nudné jednobarevné podlahy. Podívejte se na pestré dekory Marmolea Forbo, dětské vzory koberců a další originální dekory, které nabízíme v našem katalogu i vzorkovně.