Přírodní podlaha wineo PURLINE click.

Jaká je přírodní „click“ podlaha wineo PURLINE? Made in Germany

Jak vypadá organická podlahová krytina wineo PURLINE v zámkové „click“ variantě? Z jakých přírodních materiálů je vyrobená, jaké má přednosti, do kterých prostor se hodí? Podívejte se na moderní podlahy wineo a vyzkoušejte na vlastní krok.

wineo Purline z obnovitelných surovin, základem ecuran

Organické podlahy wineo PURLINE na trh dodává německá společnost Windmöller. Jedná se o polyuretanovou lepenou nebo zaklikávací podlahovou krytinu vysoké kvality, která je vyrobená převážně z obnovitelných surovin. Základem je ecuran – kompozitní materiál vytvořený z řepkového, ricinového oleje a minerálních složek, jako je křída.

Bez chlóru, PVC i změkčovadel, přesto hodně odolná podlaha

organicka-podlaha-purline-1000-wood-calistoga-cream-pl054r
Přírodní podlaha wineo PURLINE neobsahuje chlor ani PVC.

Přírodní podlaha PURLINE je vyrobená bez přidání chloru, změkčovadel, rozpouštědel, je bezzápachová, odolná rozpouštědlům i proti poškrábání, tvarově stálá, se snadnou údržbou. Její výroba je šetrná k životnímu prostředí.

organicka-podlaha-purline-1000-stone-click-puro-silver-plc028r
Organická podlaha v podobě kamenných dlaždic.

Je rovněž odolná vůči UV záření. Přesto ani tato podlahová krytina není schopna 100% odolat dlouhodobému silnému slunečnímu svitu, které na podlahu dopadá v plně prosklených zimních zahradách nebo v místnosti s francouzskými okny od stropu až k podlaze. Při takovém umístění může po nějaké době dojít k mírné změně barvy či částečnému vyblednutí. Tomu se dá však zabránit použitím stinicích prostředků a doplňků.

Podlaha PURLINE se hodí i do kuchyně a koupelny

Podlahová krytina wineo PURLINE má otěruvzdornou vrchní průhlednou vrstvu z polyuretanu, velice odolná je celá struktura podlahy. Je vhodná i do prostor, kde hrozí zvýšená vlhkost, jako jsou koupelny nebo třeba kuchyně. Avšak pro tento případ je lepší zvolit lepenou variantu podlahy, aby se omezilo riziko průniku vlhkosti mezi spáry a pod podlahu.

Vinylová podlaha v koupelně.
Podlaha v koupelně.

Úklid organické podlahy zvládne i robot

Díky odolné vrchní PU vrstvě podlahu PURLINE snadno vyčistíte běžnými postupy, zametáním, vysáváním nebo setřením jen mírně navlhčeným mopem či utěrkou nebo hadrem z mikrovlákna. Podlahu dobře vyčistí i robotický vysavač s automatickým mopem, který je vybavený červeným čisticím polštářkem, případně bílým z melaminové pryskyřice, například značky 3M, anebo alespoň měkkým kartáčem.

Robotický vysavač a mop na podlahu.
Robotický vysavač a mop na podlahu.

Podlahová krytina PURLINE Click je:

  • organická, z přírodních a obnovitelných materiálů,
  • vyrobená šetrně k životnímu prostředí,
  • bez chlóru, změkčovadel a rozpouštědel, zdravotně nezávadná,
  • příjemně měkká a hřejivá pro chůzi, přesto odolná vůči oděru,
  • tvarově stálá, vhodná i na podlahové vytápění,
  • odolná rozpouštědlům a UV záření, bez zápachu,
  • snadno udržovatelná vysavačem, mopem i robotickým vysavačem,
  • k dispozici v pásech pro lepení na podklad nebo click podlaha bez PVC,
  • na výběr v dekorech dřevěných prken i jako kamenné dlaždice,
  • vhodná také do kuchyně, koupelny a komerčních prostor.

Podlaha wineo PURLINE Click – dvě řady pro dvě míry zátěže

Podlahová krytina wineo PURLINE je k dispozici ve formě dílců či pásů, které vám podlaháři k podkladu přilepí. Ale můžete si ji pořídit také v zaklikávací variantě vypadající jako podlahová prkna nebo dlaždice s dekorem kamene. Podlahový krytina pro tento způsob pokládky je dostupná ve dvou řadách.

Podlahy řady wineo PURLINE 1000 pro domácí prostory

Řada zaklikávací podlahy wineo PURLINE 1000 je určená zejména do prostor na bydlení, bytů, domů, rodinných rekreačních objektů. Na výběr máte 20 dekorů dřevěné podlahy ve formátu prken a 8 podlahových dekorů kamene v podobě dlaždic. I když je řada wineo 1000 cílená pro domácí použití, i tak splňuje míru zátěže 23/32. Je tedy vhodná pro náročnější domácí používání v obývacích pokojích, na chodbách i pro běžné užití v komerčních prostorách, třeba ve školách, kancelářích, buticích i hotelech.

Řada podlah wineo PURLINE Click 1200

Podlahy řady wineo PURLINE 1200 jsou určené do interiérů s vyšší zátěží, jako jsou například penziony, velké hotely, hodně navštěvované obchody, kavárny, prostory sociálních služeb. K dispozici je 8 dekorů dřeva ve dvou formátech, 4 dekory kamene v podobě dlaždic a vícevrstvá podlaha v extra velkém formátu XXL.

Podlaha PURLINE 1200 splňuje nároky odpovídající zátěžové třídě 23/33/42 pro intenzivní použití v obytných prostorách a k náročnému použití v komerčních prostorách i k pokládce do prostor s lehčí výrobou a do skladů.

Organická podlaha wineo této řady je odolná skvrnám, odolá tak i polití nápoji v restauraci. Měkký polyuretanový povrch zajišťuje hostům klidné prostředí a příjemně tichou akustiku.

Výrobce myslel i na případné nešťastné události. V případě požáru nevznikají toxické plyny a vznik kouře je omezen na minimum. Podlahy PURLINE jsou bezpečné na každém kroku a protiskluzové.

Jak se vám organické a odolné podlahy bez PVC líbí?

Čtěte také:

Objevte další zajímavosti na podlahovém blogu.