Vinylová podlaha Premier Elegance XL

Jaká je vinylová podlaha Premier Elegance XL? Jako dubová prkna

Plánujete renovaci podlahy? Nová řada vinylové podlahy PREMIER Elegance XL je pro ni vhodná díky nižším nárokům na přípravu podkladu. Jak tento vinyl vypadá a jaké má výhody?

Nová kolekce vinylových podlah řady PREMIER Elegance XL výrobce Amorim je voděodolná, má moderní design s realistickým vzhledem dřeva. Díky malé tloušťce se hodí do domácností i pro komerční prostory s vysokou zátěžovou třídou 33.

Rozměrné podlahové dílce XL jako dubová prkna

Použití dekoru a širších i delších podlahových dílců velikosti XL  s realistickým dřevěným designem přidává do prostoru výrazný a moderní vzhled. Jednotlivé lamely dekorů PREMIER Elegance jsou navržené tak, aby vytvářely vzhled dřevěné podlahy s různými odstíny.

Dílce podlahy mají rozměr 1840 mm × 220 mm, tloušťku nášlapné vrstvy 0,55 mm a celkovou tloušťku 8 milimetrů.

Zámkový systém 5G pro plovoucí podlahu

Díky pevnému systému se zámky 5G můžete vinyl pokládat jako plovoucí podlahu. Ale dá se také k pokladu přilepit, čímž získáte ještě vyšší kročejový komfort s absencí dilatačních spár, které jsou potom jen po obvodu podlahy.

Součástí vinylové podlahy PREMIER Elegance je integrovaná korková podložka. Slouží jako tepelná izolace a dobře tlumí kročejový hluk.

Může se hodit: Tepelně izolační podložka pod podlahu: Jaké jsou typy?

Přesto jsou tyto podlahy vhodné i na podlahové vytápění, na elektrické topné fólie instalované na tvrdém povrchu – překližce či betonu s gumovou podložkou 40BR.

Odolné SPC jádro vinylové podlahy

Odolné SPC jádro vinylové podlahy brání nadměrnému rozpínání i v prostorách s velkými změnami teplot, například v místnostech s rozměrnými francouzskými okny. Pevné jádro zároveň tvoří silnou oporu a podlaha je odolná proti promáčknutí od těžkých předmětů nebo nábytku.

Tyto vinylové podlahy mají tužší jádro tvořené ze směsi vápence a stabilizátorů. Jsou velmi odolné a hodí se i do zatíženějších, komerčních prostor.

Nová kolekce podlah PREMIER Elegance má certifikát TÜV PROFICERT, který deklaruje bezpečnost a nezávadnost pro zdravé bydlení. Materiál, z něhož je podlaha vyrobená, splňuje limity emisí stanovené národními certifikacemi zaměřené na uvolňování škodlivých látek do prostředí.

Jaký dub si vybrat – Cinza, Luz, Mistura či jiný?

Kolekce vinylové podlahy Premier Elegance XL je k dispozici zejména v dekoru dubu, a to dokonce v 9 jeho variantách. Vybrat můžete například světlý Dub Norte, mramorově vypadající Dub Mistura, tmavší Dub Feroz nebo třeba světle hnědý Dub Luz či tmavě hnědý Dub Mel. Záleží jen na tom, co se vám líbí a která podlaha se do vašeho interiéru hodí.

Zastavte se u nás ve vzorkovně podlah a Premier Elegance XL si vyzkoušejte na vlastní oči.

Čtěte také:

Objevte další zajímavosti na podlahovém blogu.

ilustrační foto: Likor.cz