korkove podlahy wicanders

Korkové podlahy Wicanders – ticho, teplo a pohodlí

Už jste uvažovali o korkové podlaze? Ne? To byste ale měli. Zvláště pokud máte malé děti, které si rády hrají na podlaze. Ten pocit tepla a dokonalého pohodlí vám nedá žádný jiný typ podlahové krytiny. Na další výhody korkových podlah Wicanders se podíváme níže.

150 let zkušeností a vývoje nových technologií

Nejdřív se ale pojďme podívat na samotného výrobce korkových podlah. Portugalská společnost Wicanders vznikla v roce 1868 a její produkty se rychle začaly šířit do dalších zemí. V dnešní době dodává firma Wicanders korkové podlahy do 67 zemí po celém světě a stala se tak globálním lídrem v oblasti výroby této jedinečné podlahové krytiny.

Vedení firmy Wicanders od začátku klade velký důraz na udržitelnost a zvýšení kvality života svých zákazníků. Proto investuje nemalé finanční prostředky do výzkumu a vývoje nových výrobních technologií. A díky tomu si můžete užívat všech výhod korkových podlah i vy u sebe doma.

8 důvodů, proč si zamilujete korkovou podlahu

  1. 100% přírodní složení (z obnovitelných a recyklovatelných zdrojů)
  2. Hypoalergenní povrch
  3. Vysoká hygieničnost díky snadné údržbě
  4. Pohodlí měkkého povrchu, šetří vaše klouby
  5. Hřejivý pocit na dotek, korek je přírodní izolace
  6. Ticho. Přirozeně tlumivé vlastnosti
  7. Vysoká odolnost, tvarová paměť a pružnost, nehrozí promáčknutí
  8. Odpuzování parazitů, za to může suberin přirozeně obsažený v korku

Plovoucí korkové podlahy Wicanders

Prvním typem korkových podlah, které nabízíme v našem katalogu, jsou plovoucí zámkové podlahy. Ty jsou na povrchu opatřeny extrémně odolnou vinylovou fólií (0,5 mm), která je chrání před jakýmkoli poškozením. Proto je bez obav můžete využít v domácnosti, komerčních, ale dokonce i průmyslových prostorách se střední až vysokou zátěží.

Tento typ korkových podlah je oblíbený zejména pro svou rychlou, čistou a snadnou pokládku. Wicanders dodává podlahy s dvojím typem zámkových spojů – nasouvací a narážecí. Na výběr máte i z několika variant povrchových úprav. Při správné péči vám plovoucí korková podlaha Wicanders vydrží desítky let. Jako důkaz berte 25letou záruku při použití v domácnosti. U komerčních prostor je to 15letá záruka.

Kolekce plovoucích korkových podlah Wicanders v katalogu MojePodlaha:

Korkové dlaždice k lepení

Pokud máte hodně členitý interiér (vystouplé dveřní rámy, výklenky, čouhající trubky od topení apod.) je vhodnější zvolit lepené korkové dlaždice. Tyto můžeme velmi přesně zařezávat, a proto bude konečný výsledek působivější. Díky přilepení dílců k podkladu získá podlaha vysokou kompaktnost a zvýší se kročejový komfort při chůzi. Lepené korkové podlahy dodáváme buď lakované, nebo bez povrchové úpravy.

Kolekce lepených korkových podlah Wicanders v katalogu MojePodlaha:

Užívejte si kouzlo přírodního materiálu

Barevná škála korkových podlah začíná u jemných bílých a krémových tónů a končí u více či méně tmavých hnědých odstínů. Přirozenost přírodního materiálů je v tomto případě velkým lákadlem.

Díky vysoké odolnosti a dalším skvělým vlastnostem korku se budete ze své korkové podlahy těšit dlouhá léta.